Alles bestaat uit energie

Alles bestaat uit energie, voor ons het meest zichtbaar in de vorm van zwaartekracht. Als voorbeeld gebruikte ik al eerder eb en vloed wat iedereen kent van de zee en veroorzaakt wordt door de maan. Maar ook bij onze natuurkunde lessen op de middelbare school leren we al dat we zelf bestaan uit moleculen die bij elkaar gehouden worden door een bepaalde vorm van magnetische velden.

We worden ons steeds bewuster van deze enerigeën en zien dit terug in onze moderne "ziektes" ADHD, ADD, HSP, Burn-out en andere psycho-traumatische klachten etc.. we kunnen ons blijkbaar steeds minder afsluiten voor de enerigeën om ons heen of worden deze energieën/ krachten steeds sterker?

Of kunnen we deze energieën/ krachten steeds minder goed gebruiken/ controleren omdat we steeds verder van de natuur af komen te staan? Waar men vroeger op het land moesten werken, zitten we nu steeds meer achter onze laptop, games en vastgeplakt aan onze telefoon en juist in deze electronica zitten nog meer intensere magnetische energieen die de techniek hier bij elkaar heeft gebracht.

Energie beweging van de planeten om de zon in het universum

1e energie niveau, invloed op onze geest

De astrologie is een twee dimensionele landkaart van de enerigieën van het universum.

De 1e dimensie bestaat uit de twee lichten (zon en maan) en acht planeten. Mars, Venus, Mercurius, Pluto, Jupiter, Saturnes, Uranes en Neptunes. Ieder licht en planeet brengt zijn eigen energie in het universum en vervolgens op aarde en in ons lichaam. Deze lichten en planeten zijn vastgelegd in onze geboorte horoscoop. Deze enerigeën hebben een directe werking op ons zijn ons karakter en onze geest (psyche). De ene persoon is gevoeliger voor deze enerigeën dan de andere persoon. We kunnen de werking in ons dagelijks leven herkennen door boosheid, liefde, praten, angsten, structuren, ontwikkeling, verandering, verbondenheid etc..

Vroeger waren we meer verbonden met de aarde we leefde meer in eenheid met de elementen in de natuur. (elementen, vuur, aarde, lucht en water) Onze voorouders als oerbewoners en daarna als boeren. We stonden op als het licht werd en gingen slapen als het donker werd. Door deze verbondenheid konden al deze enerigeën beter afvloeien naar de aarde. Nu in deze nieuwe tijd, leven we veelal binnen, achter onze electronica, laptop, tablet, telefoon, TV. Hierdoor verhogen we alleen maar deze energie-velden en vloeien we niet natuurlijk af. Ze worden ze opgeslaan in ons lichaam en omdat lichaam en geest een zijn ontstaan de nieuwetijd ziektes welke ik al eerder benoemde. (HSP, ADHD, ADD, burn-out en andere psycho-traumatische klachten etc.)

 

2e energie niveau, invloed op onze ziel

Het moment dat de bal niet meer stijgt maar valt is een voorbeeld van het keren van de energie. Keerpunt.

Binnen het tweede energie niveau hebben we het niet meer over de energie tussen de planeten maar over keerpunten van de energie. Deze energie werking in de horoscoop noemen we spirituele astrologie, zwarte lichten of een nieuwe moderne benaming diamant astrologie. In de horoscoop vindt men deze keerpunten van energie weergegeven door, de knopen, het Beest, de Draak en de zwarte zon, de zwarte maan en de diamant. De hulppunten hierbij zijn het gelukspunt en cheiron.

Deze energieën worden als het waren gestuurd of begrensd door het universum. Het universum dat al vele decenia oud is. Energieën die worden opgebouwd en vele malen gekeerd zijn via ons lichaam en geest in onze psyche waarneembaar, deze energieën zijn ook zichtbaar in onze horoscoop.

Deze punten geven kwaliteiten weer, kwaliteiten die door de eeuwen heen zijn ontwikkeld en opgebouwd. We worden geboren met deze kwaliteiten maar we moeten leren ze neer te zetten op de aarde en in ons leven. Dit is niet eenvoudig, omdat ze in eerste instantie als het ware niet goed zijn afgestemd. Net een piano die niet goed gestemd is. Hierdoor worden deze kwaliteiten door onze omgeving en daarna daarom ook door onszelf afgewezen. Eenmaal afgewezen, eenmaal een slechte (piano) resentie maakt het heel moeilijk. Moeilijk om deze kwaliteiten in jezelf te herkennen, maar ook moeilijk om ze verder te ontwikkelen. Uiteindelijk leren we heel veel van dit proces, het proces, gevecht om deze kwaliteiten te optimaliseren. Dit wordt in de horoscoop het slijpen van onze diamant genoemd. In ons dagelijks leven maakt het kunnen ontwikkelen van onze kwaliteiten ons leven zinvol en hierdoor voelen we ons gelukkig.

Waarom noemen we deze punten dan spiritueel? Dit komt omdat deze punten in het universum geen zichtbare, concrete punten zijn en we zijn gewend om alles wat we niet kunnen plaatsen of zien zweverig te vinden. Spiritueel 🙂.

Wil je weten op welke manier deze energieën bij jouw werken?

Als je, je meer bewust bent van de manier waarop deze energieën in jouw lichaam en geest werken dan kan dit enorm helpen in je dagelijkse leven. Je kunt dan leren wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Je krijgt inzicht in waarom je ze hebt afgewezen en hoe je om kunt gaan met problemen die je tegenkomt en waarom bepaalde problemen zich blijven herhalen.

Vind je het leuk om hier iets meer van weten of vind je het leuk om hier mee te leren werken dan kun je hieronder een mail naar mij sturen of mijn pagina bekijken www.searchtodevelpment.nl

Contact