6. mei, 2016

Zon in stier (van 21 april tot 21 mei)

De stier is geboren in het element aarde. Zijn manier om naar de wereld te kijken is dan ook heel concreet. Hij doet dit door zijn zintuigen te gebruiken. Kijken, ruiken, voelen, horen, proeven. Hij houdt van de natuur en alles wat het voortbrengt. Hij leeft in het nu.

De stier reageert niet impulsief maar neemt dingen in zich op en laat de dingen bezinken en alvorens hij reageert. Hierdoor lijkt een stier soms langzaam te reageren.

Doordat een stier heel aards is houdt hij van de dingen vanuit de basis opbouwen, steen voor steen. Hij kan concreet met een goed fundament bouwen, dit doet hij ook als het over structuren en processen gaat. Hij kan heel goed vorm geven aan ideeën van anderen als anderen alleen in het idee blijven hangen. Een valkuil van een stier kan zijn dat hij vanuit zijn zintuigelijke waarneming zaken opbouwt zonder de dingen metaal in de diepte te onderzoeken. Begrijpen de mensen om me heen wat ik wil opbouwen? Kunnen ze hierin metaal mee?

Een stier leeft in het nu en kan ook echt van het nu genieten, hij houdt van tastbare mooie dingen. Bijvoorbeeld bloemen, en huizen, maar ook lekker eten.

Als een stier eenmaal iets besloten heeft, hij heeft het dan goed doordacht. Dan kan hij erg vasthoudend zijn dit maakt hem voorspelbaar en heel betrouwbaar, maar soms ook koppig. Een valkuil kan zijn dat het lijkt dat hij te weinig meebeweegt en openstaat voor dingen die veranderen, hij moet ten slotte deze informatie eerst laten bezinken. Het is een leerproces om op deze zaken in een later stadium terug te komen en niet in onmacht te vervallen maar zaken vanuit zuiverheid en eerlijkheid te blijven benaderen.

Maar ook voor dit sterrenbeeld geldt natuurlijk, je hebt ook nog 7 andere planeten die je beïnvloeden en bent dus meer dan deze duiding alleen.