Anja Boom mijn Essentie.

Voor mij bestaat mijn Essentie o.a. uit onderzoeken, zoeken tot de onderste steen boven komt met als doel bewustwording. Ik ben hier dan ook constant naar op zoek. Zoals bij heel veel mensen begint mijn zoektocht bij het zoeken naar de zin van het leven. De geheimen hiervan zitten in het collectief, je DNA, de cyclus van het leven. In mijn zoektocht heb ik mogen ervaren dat niets voor niets is in dit leven, alles heeft zin, alles leidt ergens naar toe. Als het ergens naar toe leidt dan is er een doel, het doel is ontwikkeling van je ziel. Voor mij is je essentie dan ook, je bewust worden van wat je ziel hier op aarde komt leren. Deze weg is zwaar, soms onmenselijk zwaar, maar zeker de moeite van het leven waard. Ik heb mogen ervaren dat je het niet alleen hoeft te doen, dat er altijd iemand is om je te helpen, maar je moet het wel vragen. Je moet wel aan jezelf toe willen geven dat je de hulp nodig hebt, dat je het niet alleen kunt.

Ik ben begonnen met een cursus analytische psychologie van Jung in 2009, van Jung heb ik geleerd wat synchroniciteit is en de werking van het projectie mechanisme. In zijn boeken heeft hij het typologieën. In het bedrijfsleven wordt dit op allerlei manieren toegepast, je vindt het in allerlei communicatie, leidinggeven en management opleidingen terug. Dit is niet om mensen in hokjes te plaatsen maar vooral om de mensen en hun drijfveren om je heen te gaan begrijpen. Jung legt deze typologieën over de astrologie heen. Vanuit deze gedachte was de stap naar een studie karakter astrologie heel logisch, na mijn accountancy opleiding. Na de Astrologie studie een aantal jaren gevolgd te hebben had ik toch het gevoel dat er nog te weinig diepgang in zat. De studies gaven me veel inzichten maar de essentie ontbrak, weet ik nu. In 2014 ben ik een aanvullende studie gaan doen bij Monique Leurink met als doel het antwoord te vinden op de vraag wat doen de Draak en het Beest in mijn horoscoop een onderdeel van de zwarte lichten, de Draak bewaakt immers de schat en die schat wilde ik vinden, maar zelfs na deze studie gevolgd te hebben, bleef het aan me knagen. Ik leek het antwoord nog steeds niet gevonden te hebben. Ik ben met mijn zwarte maan in het 8e huis natuurlijk verder blijven zoeken. Ik heb vervolgens twee jaar een hypnose opleiding gevolgd bij HypnoWorld, hier leerde ik veel over het functioneren van het onbewuste, vooral de regressie therapie vind ik een enorme verrijking. Het is super om mensen te mogen helpen bij de verwerking van oude pijnen die in hun onbewuste achterblijven. Je onderbewuste heeft dit soms nodig, omdat je anders de niet verwerkte pijn vast blijft houden, terwijl we verder mogen gaan en los mogen laten. Ook dit voelde wel als een stukje van de puzzel maar de puzzel was nog niet gelegd. Ik ben me vervolgens nog meer gaan verdiepen in de symbolen in de horoscoop maar dan in combinatie met de tarot, ook hiervoor heb ik een opleiding van 2 jaar gevolgd. Ondertussen was ik (27-6-2016) lid geworden van de VZLA, vereniging van zwarte lichten astrologen. Dit was een stap voor me omdat het zwarte in de naam van de vereniging, voor mij niet fijn voelde. Ik noem het dan ook liever essentie of soul-astrologie. In de vereniging was in 2019 wat discussie en ik stelde me beschikbaar als bestuurslid. Het was heel vreemd maar voor het eerst merkte ik dat dit mijn plek was, ik voelde in mijn lichaam een energie ontstaan, die ik al heel lang niet meer gevoeld had. In 2015 was ik al een keer bij George Bode op consult geweest op zoek naar de antwoorden op mijn vraag wat doet mijn Beest en de Draak in mijn horoscoop. Ik merkte dat George heel veel structuur legt in zijn duiding en dat was waar ik naar op zoek was. Ik ben zijn boeken gaan bestuderen en heb de toets afgelegd. Sinds 15 juni 2020 ben ik gecertificeerd zwarte lichten astroloog. https://www.vzla.nl/index.php?page=zoek-een-astroloog

Is mijn zoektocht naar mezelf hiermee ten einde? Nee, nooit mijn mijn zwarte maan zal altijd in het 8e huis blijven staan in dit leven.

Ik ben er van overtuigd dat het op orde brengen van jezelf, je eigen structuren, inzicht in wie jezelf bent zodat je jezelf beter kent, ervoor zorgt dat je beter functioneert. Hiermee is niet gezegd dat je dan een perfect persoon wordt of miljonair, want niemand is perfect, niemand is heel, maar jezelf kennen is essentieel.

Ben jij op zoek naar jezelf en wil je graag inzicht in je essentie, inmiddels ben ik ervaringsdeskundige en ik begeleid je graag bij je zoektocht.

 Contact

  • De koffie of thee staat klaar.

  • Ruimte om serieuze gesprekken met elkaar te voeren.

  • Eenvoudige manier om naar jezelf en andere te kijken.

Geluk zit in jezelf

Investeer in geluk, investeer in jezelf.

Met vriendelijke groet,

Anja Boom